Uteträning
Idag skall jag ännu orka springa iväg på träning. Det är sista träningen för min del nu denna termin, vilket är lite synd, men det ska ändå bli så skönt med ordentligt sommarlov!
Nästa vecka flyttar vi till lande så jag hoppas att det blir riktigt varmt både i luften och i vattnet så att man kan åka mycket vattenskidor och hoppa mycket på trampolinen.
Ha det så skönt!
Den perfekta träningen
En annan sak som är bra träning är att bära saker av och an. På lande var det en del saker som skulle bäras och speciellt tunga saker var jättebra träning. Men också då man bär lättare saker så måste man ju ofta gå en del så det blir ändå lite träning.
Trädgården är ännu i arbete men den kommer att bli så fin.Tänk att på sommaren gå och plocka sin egen sallad, morötter mm och inte behöva köpa allt sådant i butiken. Allt är ekologiskt odlat plus att det är gott.
Jag skulle kunna odla så mycket mer än vad vi gör men det får väll bli till nästa år. Detta år har vi inte riktigt hunnit, det ända som vi hann ordentligt med var vinbärsbuskarna eftersom de redan fanns där, de är också min absoluta favorit. Men nej, denna sommar skall jag tydligen inte få några vinbär eftersom de jävla rådjuren åt upp dem! Höjden av fräckhet skulle jag kalla det! Nåja jag får väll bara klara mig utan, kanske det går att fixa att plocka någon annanstans. Hoppas!
Gårdagen
Väl hemma så fick jag världens godaste makaronilåda-mammas hemlagade! Jag åt en stor portion och jag lägger upp receptet senare så att också ni kan njuta av det goda receptet!
Receptbok
Jag har på känn att den här sommaren kommer att innehålla mycket god mat. Men på lande så kommer jag inte ha lika mycket tillgång till dator och internt så för att kunna komma åt recepten så behövs det såklart en receptbok! Och det är just det som jag har varit och köpa idag! Jag har länge tänkt köpa en men det har aldrig blivit av, men idag så gjorde jag det och så bra som det kommer att bli! Jag köpte en helt vanlig grå mapp och lite tjockar papper som jag kan limma recepten på. Pärmen skall jag dekorera fint och personligt och sedan får ni också se resultatet! Jag har på känn att det kommer att bli jättefint! Sedan blir det att surfa runt och hitta olika recept, skriva ner dem och lägga in i boken.
På senaste tiden har jag blivit allt mer intresserad av matlagning och nu har jag hittat massor olika goda cupcakerecept så en spritser är definitivt ett måste i sommar och det ska också inskaffas inom kort.
En annan sak som behövs då man bakar cupcakes är såklart formar. Och gärna formar med fina mönster och bilder. Det ända som är fel med fina muffinsformar är att jag inte sedan vill använda dem, men det ska väll nog gå. Dessutom skulle det vara bra att ha en form som man sätterin muffinsformarna in så att muffinsarna håller sin form.
De bästa sommartipsen
Ett som alldeles säkert kommer att göra i sommar är att åka vattenskidor. Det är jätteroligt och dessutom träning på samma gång. Det kräver styrka i benen och balans. Jag lärde mig förra sommaren att åka på en skida och det är så tungt men jätteroligt när man lär sig det. Så det är bara att sätta igång att träna. Tyvärr kan man ju inte göra det här samtidigt som någon annan, men det är ju kul att stå på stranden/bryggan och peppa och heja varandra.
Våra vattenskidor är köpta från Clas Olsson för kanske 3 år sedan, men de borde nog ännu ha vattenskidor. Om man bara använder vattenskidor så där på sommaren då man är på lande så behöver man ju inte så jätteproffsiga skidor.

Det andra som jag också vet att jag kommer att göra mycket i sommar är att hoppa på trampolinen. Visste ni att 10 minuters hoppning på trampolinen är samma sak som om man skulle vara och springa i en halv timme? Hah, DET kallar jag konditionsträning! Dessutom kan man ju göra det tillsammans med någon och det är ett stort plus! Kom bara ihåg att inte vara för många och att ni inte gör några trick eller volter som ni inte kan.
Vår trampolin är köpt från Intersport för några år sedan, men nu har den blivit ganska dålig och jag skulle vilja ha en ny. Därför har jag surfat runt lite och letat efter en trampolin, men nuförtiden är det mycket svårare att få tag på en! Då när vi köpte så fanns de överallt, i alla sportbutiker, och nu så måste man nästan beställa dem på nätet. Skyddsnät vill jag också ha och det kan jag nog rekommendera eftersom man vågar göra mycket mer volter då och dessutom skyddar det ju om man tänker falla av trampolinen.

Simma är ju också hur bra träning som helst och till det behöver man ju ingen utrustning. Det är bara att gå till närmaste strand. Man behöver inte ens simma av och an för att det ska vara någon träning, för om man är och simmar med någon så trampar man ju ofta vatten ganska ofta.
Dessutom finns det också andra små saker som man inte ens tänker på att är träning, och ett exempel på det är att flyga flygplan. Och nu talar jag alltså om att flyga flygplan på det sättet att man har benen mot taket och så ligger någon på dem. Det gjorde jag ganska mycket med min bror förra sommaren.

Lycka till med sommarträningen!
Sega hallonrutor
Sega hallonrutor
Ingredienser:
200 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
2-3 dl frysta eller färska hallon
Smält smöret i en kastrull, låt svalna något och rör i äggen. Blanda ner socker, vaniljsocker och mjöl.
Bred ut smeten i en smord långpanna.
Strö över hallon och mandelspån. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.


Voilà, mumsigt goda!
Världens bästa mellanmål
4 ägg
4 msk vatten (1 msk vatten/ägg)
salt, peppar
skinka
ost

Sommarträning

Träning, träning, träning
Jag har som sagt varit hela gårdagen och idag på läger. Igår hade vi hade två träningar, en på morgonen och en lite senare. Efter det skulle jag egentligen gå på truppträningar, men de blev insällda eftersom bara tre personer kunde komma. Synd, men lägret var i alla fall jättekul! Idag var det en träning och sedan gick vi och simma. Simningen var jätterolig och min kompis, hon har en vattentät kamera. Så vi tog massor med bilder och filmer under vattnet! Den är så tuff. Imorgon blir det igen två träningar.
Visste ni att simning är jättebra återhämtning? För om man har tränat hårt så måste man också återhämta sig. Man skulle tro att det betyder att man går och lägger sig på soffan och tittar på tv, men så är det inte. T.ex. simning är då alltså ett jättebra sätt att återhämta sig på, dessutom är det ju roligt!
Idag då jag kom hem från träningen så hittade jag en liten bit som hade blivit över från den gudomliga havrepaj med rabarber jag bakade.
Rabarbersmulpaj
Ingredienser:
500 g rabarber, finskuren
1-2 dl strösocker (jag använde bara 1/2 dl)
Smuldeg:
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g smör eller margarin
Ugn: 225 grader
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg rabarbern i en form, strö på socker efter smak. Sätt in i ugnen ca 10 min.
2. Mixa ihop smuldegen, strö den över rabarbern och grädda klart ca 20 min. Äts ljummen med vaniljglass till.
Dagens smoothie
ca 1 påse hallon
2 bananer
naturell yoghurt
1 stjälk rabarber

På sommaren skall jag testa många nya sorters smoothien, b.la. blåbär-mynta och många många fler.
Tävling
1:a pris är en jäskorg i vide, 2:a pris är en grillpensel och 3:e pris är ett paket från kalasform.
Var med och tävla ni med!



Bilderna är lånade från Lyckas med mat.
Lyx middag
Idag har jag såklart tittat på Viktorias och Daniels bröllop, och mellan bröllopstittandet så har jag också hunnit äta en jättegod middag. Dagens middag var ett nytt recept som vi hittade i tidningen Lantliv. Det blev ört- & citronkyckling med parmesan- & sparrispotatis och jordgubbssallad med brie. Till efterrätt blev det rabarber- & jordgubbskompott. Allt var som sagt jättegott, men också mycket lättlagat.
Ört- & citronkyckling
Ingredienser:
1 kruka persilja
1 kruka timjan
Flingsalt och nymald svartpeppar
1 ekologisk citron
1 dl olivolja
2 msk flytande honung
6 stora kycklingklubbor (vi använde kycklingbröst)
1. Hacka örterna tillsammans med 2-3 tsk flingsalt. Lägg det i en skål. Riv skalet från citronen och blanda i det. Pressa i saften. Häll i olivoljan och honungen och rör om.
2. Gnid in kycklingen med blandningen ordentligt, även innanför skinnet. Låt marinera i 30-60 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingbitarna och de urkramade citronhalvorna i en form och låt steka i ugnen i cirka 25 minuter. Stick ett snitt med en vass kniv i tjockaste delen, sipprar klar köttsaft ut är kycklingen färdig.
Det här var jättegott och kycklingen passade jättebra med citronen och örterna. Den här kcklingen var lite annorlunda marinerad än vad vi brukar ha, så det var också bra.
Parmesan- & sparrispotatis
Ingredienser:
1 kg kokt färskpotatis
2-3 färska gula lökar
250 g grön sparris
2-3 msk smör
2 msk olivolja
2 dl finriven parmesanost
Spadet från den stekta kycklingen
Flingsalt och nymald svartpeppar
1. Skiva potatisen grovt. Skiva lökarna.
2. Skär sparrisen i cirka 3 centimeter tjocka skivor och dela dem på längden.
3. Hetta upp smör och olja i en stor panna och bryn potatisen i omgångar. Rör inte så mycket utan låt skivorna få en knaprig stekyta.Salta och peppra. Ställ åt sidan.
4. Bryn lök och sparris lätt. Blanda ner potatisen i pannan. Salta och peppra lite till.
5. Häll i spadet från kycklingen och låt det fräsa ihop en minut.
6. Blanda till sist i parmesanosten och strö lite på toppen vid servering.
Det här var nästan det bästa. Otroligt gott! Parmesanen smalt så där ljuvligt runt potatisen och sparrisen passade jättebra till. Det här var superenkelt och det passar med nästan vad som helst!
Tyvärr är bilden inte så bra eftersom jag alldeles glömde bort att fotografera maten förrän vi kastade oss över den.
Jordgubbssallad med brie
Ingredienser:
1 l jordgubbar, sköljda och rensade
100 g blandade salladsblad, sköljda och torkade
2-3 färska röda eller gula lökar
Flingsalt och nymald svartpeppar
Olivolja
200 g brie (egentligen skulle det vara taleggio, men vi använde brie istället)
Balsamicokräm
Några basilikablad
1. Dela jordgubbarna. Lägg salladsbladen i en skål.
2. Skiva löken tunt och blanda i den tillsammans med lite olivolja och salt och peppar.
3. Vänd i jordgubbarna och lägg upp allt på ett stort fat.
4. Skiva osten och fördela den över. Ringla på lite balsamicokräm och dekorera med basilikablad. Servera genast.
Det här var jättegott. Att blanda lök med jordgubbar lät lite konstigt men det passade verkligen bra ihop.
Rabarber- & jordgubbskompott
Ingredienser:
500 g rabarber
250 g jordgubbar
1 dl socker
1 vaniljstång
1 dl kokosflagor eller riven kokos
1 liter gräddglass av fin kvalitet
1. Skiva rabarbern och skär jordgubbarna i bitar. Lägg bitarna i en kastrull med sockret.
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Rör om och låt allt sjuda utan lock i cirka 15 minuter. Låt svalna lite.
3. Rosta kokosen i en het panna i 1-2 minuter. Fördela kompotten i glas eller små skålar och toppa med glass och rostad kokos.
Detta var jättegott, och lite syrligt. Det passade jättebra ihop med den kalla glassen och kokosen.
Sushi och chokladfondue



Till efterrätt blev det chokladfondue. Chokladfondue är jättegott och jätteenkelt, man tar bara de frukter man vill ha och så gör man chokladen. För att göra chokladen använde vi:
ca 1 1/2 platta mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
(lite apelsinskal)
Smält chokladen och blanda i vispgrädden tills den får en mjuk konsistens. Blanda i apelsinskalen.
Det här receptet hittade vi på själv så det blev lite onödigt mycket för oss fem personer, så ni kan ta lite mindre av allt.


Gott!
Bärtartletter
Du behöver:
150 g smör
3 msk socker
3 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
saften och det rivna skalet av 1 citron
2 msk maizena
1 äggula
1/2 dl socker
bär
1. Rör smör och socker till skum, eller tills det blir som en mjuk deg. Tillsätt mjölet, lite åt gången. Degen får inte bli för torr.
2. Beklä smörade tartlettformar med degen. Stick hål med en gaffel i bottnen och ställ i frysen några minuter.
3. Stek i ugn i 180 grader ca 10 minuter. Låt svalna.
4. Blanda grädde, citronsaft, maizena, äggula och socker i en kastrull och låt koka några minuter. Rör om hela tiden och var försiktig med att det aldrig bränner i bottnen.
Tillsätt citronskal och låt kallna.
5. Fyll tartletterna med citronkräm och toppa med bär.

Namm...
Läger 15.6-18.6
Hallonmacaroons
Här är i alla fall receptet, och det är taget härifrån:
Du behöver:
Grundrecept mandelkakor
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg
Hallonmacarons
Röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt
Gör så här:
1. Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.
6. Låt kakorna vila på plåten i 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjukare i mitten.
8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
9. Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
10. Vispa ner äggulan.
11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.
12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
14. Rosa - hallonmacaroons
Färga macaroonsmeten med röd hushållsfärg.
15. Smaksät krämen med 2 matskedar hallonsylt.

Müsli
Müsli med honungsrostade nötter
Du behöver:
12 dl råg- eller fullkornsflingor
2 dl pekannötter
2 dl cashewnötter
2 msk honung (vi brukar ta lite mer)
1 dl russin
1 dl torkade tranbär
1 dl bananchips
1 dl linfrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Sätt flingorna på en plåt och rosta i ugnen i ungefär 20 minuter. Blanda om lite emellan. Ta ut och låt svalna.
3. Rosta nötterna i en stekpanna och när de har fått lite färg så sätt i honungen och rosta tills honungen har karamelliserats runt nötterna.
4. När nötterna är klara så bred ut dem på ett smörpapper och låt svalna.
5. Skär bananchipsen i mindre bitar om du tycker.
6. Hacka nötterna i mindre bitar eftersom de har klibbat ihop till en enda klump.
7. När flingorna har svalnat så är det bara att blanda i alla ingredienser och hälla upp i någon fin skål.
Voilà där har du din egen mûsli och det tar inte mer än 30 minuter.
Tips! Förvara helst müslin i mörker eftersom den håller bättre då, fast vi brukar ha den framme eftersom den går åt så snabbt.
Man kan ju såklart minska och öka på mängderna enligt smak och också ta bort eller tillägga något om man vill.
Berätta gärna vad ni tyckte om müslin och jag skulle också gärna vilja veta om ni ändrade på något.



Müslin ser inte alls så torr ut i verkligheten som den ser ut på bilden.
Tävlingar 13.6
Rondat-raken gick bra, halvvolt-volten med 360 skruv gjorde jag inte eftersom den inte gick så bra i provningen så jag gjorde istället halvvolt-rak180, och till rondat-flick-volt540 fick jag fel steg så jag måste göra jättelång rondat-flick och sedan bara köra på volten. Jag gjorde en kullerbytta efter volten som senare kändes väldigt onödigt och det harmade lite, men det var inte så mycket som kunde göras åt den det så det var helt onödigt att tänka på den saken.
På trampetten gick det mycket bra och jag fick väldigt lite avdrag. Dubbelvolten kom och stå och det gjorde också 1/2 skruven, urhon gick också väldigt bra.
Tävling på BakeCake









Bilderna är tagna från Kalasgott.

TeamGym
TeamGym kallas också truppgymnastik av många men egentligen är det fel. I Teamgym tävlar man då alltså i lag och vi är 14 stycken flickor i vårt lag. Man tävlar på tre redskap: voltbana/tumbling, trampett och friprogram. Friprogram är ett dansprogram där högst 12 stycken gör synkroniserat och i takt, tumbling är som en studsmatta där man gör olika volter och skruvar och trampetten är en liten trampolin som man springer till och sedan gör volter. På trampetten och voltbanan gör man i "ström" och sex personer gör på samma varv. Ström betyder att de här sex personer inte väntar på att den föregående har gjort klart utan man börjar göra sitt eget trix redan då den andra ännu håller på. Det är jättesvårt att förklara men hoppas att ni hänger med ändå.
Redskapsgymnastik är då min andra sport. Det är nästan samma sak, men där gör man på bom, matta, barr och hopp. Redskapsgymnastik började jag med då jag var ganska liten. Jag har nu hållit på med det i ungefär sju år och jag tränade det som mest fem gånger i veckan. För en tid sedan tappade jag lite intresse för det, men jag ville ändå inte skuta med gymnastiken helt så jag började med TeamGym. Alla i vårt lag har varit redskapsgymnaster och det är nog en fördel då man börjar med det, då kan man grunden och kanske lite till färdigt och det är bara att lära sig tekniken på de nya redskapen, vilket man gör ganska snabbt.
Vad tränar ni?