Uteträning

Idag har jag varit hela dagen med min kära vän Bea. Hon stannade två nätter hos mig, vilket inte var helt planerat, men det var verkligen superroligt att hon stannade! Idag har vi varit mycket ute, bl.a. så gjorde vi hennes träningsprogram för sommaren ute på gräsmattan. Det var jätteskönt för solen sken och tiden bara flög iväg. Tungt var det, men nu känns det i alla fall jättebra i benen och armarna. Jag tänkte lite på om jag borde lägga upp någon sorts program hit till bloggen, men jag är inte säker ännu.

Idag skall jag ännu orka springa iväg på träning. Det är sista träningen för min del nu denna termin, vilket är lite synd, men det ska ändå bli så skönt med ordentligt sommarlov!
Nästa vecka flyttar vi till lande så jag hoppas att det blir riktigt varmt både i luften och i vattnet så att man kan åka mycket vattenskidor och hoppa mycket på trampolinen.

Ha det så skönt!

Den perfekta träningen

På midsommaren var jag då alltså på lande. Vi fick god mat såklart (som jag tyvärr glömde fota) och så fixade vi också lite på huset och trädgården. Då upptäckte jag den perfekta träningen på lande, att klippa gräs! Man blir faktiskt svettig och det är ansträngande att dra gräsklipparen fram och tillbaka.
En annan sak som är bra träning är att bära saker av och an. På lande var det en del saker som skulle bäras och speciellt tunga saker var jättebra träning. Men också då man bär lättare saker så måste man ju ofta gå en del så det blir ändå lite träning.

Trädgården är ännu i arbete men den kommer att bli så fin.Tänk att på sommaren gå och plocka sin egen sallad, morötter mm och inte behöva köpa allt sådant i butiken. Allt är ekologiskt odlat plus att det är gott.
Jag skulle kunna odla så mycket mer än vad vi gör men det får väll bli till nästa år. Detta år har vi inte riktigt hunnit, det ända som vi hann ordentligt med var vinbärsbuskarna eftersom de redan fanns där, de är också min absoluta favorit. Men nej, denna sommar skall jag tydligen inte få några vinbär eftersom de jävla rådjuren åt upp dem! Höjden av fräckhet skulle jag kalla det! Nåja jag får väll bara klara mig utan, kanske det går att fixa att plocka någon annanstans. Hoppas!

Gårdagen

Igår hade jag en mycket tung dag! Först var det träning klockan 9 som gällde! Det var jätteroligt och efter det var man nog ganska trött. När det nu var sista dagen på lägret som vi gick och åt tillsammans så gick vi till ett lite lyxigare ställe, Benjam's Bistro. De harverkligen god mat och inte särsklilt dyr heller. Jag år en francescana pizza, alltså med skinka och champinjoner och det var supergott! Pizzan gick åt i ett nafs och däför glömde jag tyvärr att ta en bild. Jag var ännu hungrig efter att jag hade ätit min egen pizza så när mina kompisar inte orkade sina, så varför skulle jag inte äta deras rester? Haha.  Väldigt gott var det och man märkte att jag hade varit på en tre timmar lång träning. Efter det var det ännu en träning och i slutet var jag så trött så jag trodde att jag skulle dö. Dessutom skulle jag ha en truppträning efteråt så jag hade ingen aning hur jag skulle orka det. Men jag överlevde, väldigt bra faktiskt. Vi gjorde voltbana, lite muskler och tänjde, vilket inte var så jättetungt som tur. Efter det gick vi på en kort återhämtande länk, det som jag hade sett minst fram emot, men det var faktiskt jätteskönt! Mycket skönare än vad jag hade trott och man kände sig verkligen återhämtad efteråt.
Väl hemma så fick jag världens godaste makaronilåda-mammas hemlagade! Jag åt en stor portion och jag lägger upp receptet senare så att också ni kan njuta av det goda receptet!

Receptbok

Jag har tittat runt på lite på olika bloggar och receptsidor och jag har hittat tusen olika recept som måste testas denna sommar, och såklart kommer de också upp här på bloggen.
Jag har på känn att den här sommaren kommer att innehålla mycket god mat. Men på lande så kommer jag inte ha lika mycket tillgång till dator och internt så för att kunna komma åt recepten så behövs det såklart en receptbok! Och det är just det som jag har varit och köpa idag! Jag har länge tänkt köpa en men det har aldrig blivit av, men idag så gjorde jag det och så bra som det kommer att bli! Jag köpte en helt vanlig grå mapp och lite tjockar papper som jag kan limma recepten på. Pärmen skall jag dekorera fint och personligt och sedan får ni också se resultatet! Jag har på känn att det kommer att bli jättefint! Sedan blir det att surfa runt och hitta olika recept, skriva ner dem och lägga in i boken.
På senaste tiden har jag blivit allt mer intresserad av matlagning och nu har jag hittat massor olika goda cupcakerecept så en spritser är definitivt ett måste i sommar och det ska också inskaffas inom kort.
En annan sak som behövs då man bakar cupcakes är såklart formar. Och gärna formar med fina mönster och bilder. Det ända som är fel med fina muffinsformar är att jag inte sedan vill använda dem, men det ska väll nog gå. Dessutom skulle det vara bra att ha en form som man sätterin muffinsformarna in så att muffinsarna håller sin form.


De bästa sommartipsen

Jag lovade ju att det skulle komma tips på sommarträning. Något ordentligt muskelprogram har jag inte ännu, men det finns ju andra sätt att träna på.

Ett som alldeles säkert kommer att göra i sommar är att åka vattenskidor. Det är jätteroligt och dessutom träning på samma gång. Det kräver styrka i benen och balans. Jag lärde mig förra sommaren att åka på en skida och det är så tungt men jätteroligt när man lär sig det. Så det är bara att sätta igång att träna. Tyvärr kan man ju inte göra det här samtidigt som någon annan, men det är ju kul att stå på stranden/bryggan och peppa och heja varandra.
Våra vattenskidor är köpta från Clas Olsson för kanske 3 år sedan, men de borde nog ännu ha vattenskidor. Om man bara använder vattenskidor så där på sommaren då man är på lande så behöver man ju inte så jätteproffsiga skidor.




Det andra som jag också vet att jag kommer att göra mycket i sommar är att hoppa på trampolinen. Visste ni att 10 minuters hoppning på trampolinen är samma sak som om man skulle vara och springa i en halv timme? Hah, DET kallar jag konditionsträning! Dessutom kan man ju göra det tillsammans med någon och det är ett stort plus! Kom bara ihåg att inte vara för många och att ni inte gör några trick eller volter som ni inte kan.
Vår trampolin är köpt från Intersport för några år sedan, men nu har den blivit ganska dålig och jag skulle vilja ha en ny. Därför har jag surfat runt lite och letat efter en trampolin, men nuförtiden är det mycket svårare att få tag på en! Då när vi köpte så fanns de överallt, i alla sportbutiker, och nu så måste man nästan beställa dem på nätet. Skyddsnät vill jag också ha och det kan jag nog rekommendera eftersom man vågar göra mycket mer volter då och dessutom skyddar det ju om man tänker falla av trampolinen.



Simma är ju också hur bra träning som helst och till det behöver man ju ingen utrustning. Det är bara att gå till närmaste strand. Man behöver inte ens simma av och an för att det ska vara någon träning, för om man är och simmar med någon så trampar man ju ofta vatten ganska ofta.

Dessutom finns det också andra små saker som man inte ens tänker på att är träning, och ett exempel på det är att flyga flygplan. Och nu talar jag alltså om att flyga flygplan på det sättet att man har benen mot taket och så ligger någon på dem. Det gjorde jag ganska mycket med min bror förra sommaren.



Lycka till med sommarträningen!

Sega hallonrutor

Idag har jag bakat hallonrutor. Jag hittade receptet på bloggen BakeCake och jag gjorde dem en aning för höga och de skulle antagligen ha varit ännu godare om jag skulle ha gjort dem lite lägre. Gott var det ändå!

Sega hallonrutor

Ingredienser:
200 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
2-3 dl frysta eller färska hallon

Smält smöret i en kastrull, låt svalna något och rör i äggen. Blanda ner socker, vaniljsocker och mjöl.
Bred ut smeten i en smord långpanna.
Strö över hallon och mandelspån. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.





Voilà, mumsigt goda!

 


Världens bästa mellanmål

...stavas o-m-e-l-e-tt. Omelett. Det är gott, enkelt, snabbt, hälsosamt och mättande, alltså alla de egenskaper som ett bra mellanmål ska ha! Min omelett innehöll:

4 ägg
4 msk vatten (1 msk vatten/ägg)
salt, peppar
skinka
ost


Sommarträning

Medan jag var på lägret så bestämde jag mig för att nu skall jag tänja mycket under sommaren. Jag har nämligen blivit ganska mycket ovigare än vad jag har varit. Dessutom ska jag också göra muskler, så att jag får tillbaka alla de arm-, ben- och magmuskler som jag har haft, och mer såklart. Hehe. Det här bestämde jag mig för eftersom jag märkte hur mycket tyngre och mer krävande redskapsgymnastik faktiskt är än truppgymnastik, och jag är inte alls i det skick som jag var då när jag tränade redskap riktigt ordentligt. Dessutom så hade min tränare blivit så stark och så vig så det hjälpte också på traven :p. Mera tips om hur man sedan kan träna och hur jag kommer att träna kommer senare.


Träning, träning, träning

Jag har som sagt varit hela gårdagen och idag på läger. Igår hade vi hade två träningar, en på morgonen och en lite senare. Efter det skulle jag egentligen gå på truppträningar, men de blev insällda eftersom bara tre personer kunde komma. Synd, men lägret var i alla fall jättekul! Idag var det en träning och sedan gick vi och simma. Simningen var jätterolig och min kompis, hon har en vattentät kamera. Så vi tog massor med bilder och filmer under vattnet! Den är så tuff. Imorgon blir det igen två träningar.
Visste ni att simning är jättebra återhämtning? För om man har tränat hårt så måste man också återhämta sig. Man skulle tro att det betyder att man går och lägger sig på soffan och tittar på tv, men så är det inte. T.ex. simning är då alltså ett jättebra sätt att återhämta sig på, dessutom är det ju roligt!

Idag då jag kom hem från träningen så hittade jag en liten bit som hade blivit över från den gudomliga havrepaj med rabarber jag bakade.

 

Rabarbersmulpaj

Ingredienser:

500 g rabarber, finskuren

1-2 dl strösocker (jag använde bara 1/2 dl)

Smuldeg:

1 1/2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

125 g smör eller margarin

Ugn: 225 grader

 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg rabarbern i en form, strö på socker efter smak. Sätt in i ugnen ca 10 min.

2. Mixa ihop smuldegen, strö den över rabarbern och grädda klart ca 20 min. Äts ljummen med vaniljglass till.


Dagens smoothie

Det perfekta lilla mellanmålet som faktiskt minskar godissuget. Därför tycker jag om att dricka det, inte för att jag brukar vara godissugen, men om man är det så är en smoothie väldigt effektivt. Jag gillar väldigt enkla smoothien och därför brukar jag laga med banan, hallon, blåbär och naturell yoghurt. Men den här gången så satt jag också till rabarber. Det var jättegott och det blev inte alls för surt.

ca 1 påse hallon
2 bananer
naturell yoghurt
1 stjälk rabarber



På sommaren skall jag testa många nya sorters smoothien, b.la. blåbär-mynta och många många fler.

Tävling

Jag har åter igen varit med i en tävling på Daniellas blogg Bake Cake. Den här gången är tävlingen i samarbete med Lyckas med Mat och man kan vinna fina priser som lättar ens matlagning.
1:a pris är en jäskorg i vide, 2:a pris är en grillpensel och 3:e pris är ett paket från kalasform.
Var med och tävla ni med!






Bilderna är lånade från Lyckas med mat.


Lyx middag

Idag har jag såklart tittat på Viktorias och Daniels bröllop, och mellan bröllopstittandet så har jag också hunnit äta en jättegod middag. Dagens middag var ett nytt recept som vi hittade i tidningen Lantliv. Det blev ört- & citronkyckling med parmesan- & sparrispotatis och jordgubbssallad med brie. Till efterrätt blev det rabarber- & jordgubbskompott. Allt var som sagt jättegott, men också mycket lättlagat.

Ört- & citronkyckling

Ingredienser:

1 kruka persilja
1 kruka timjan
Flingsalt och nymald svartpeppar
1 ekologisk citron
1 dl olivolja
2 msk flytande honung
6 stora kycklingklubbor (vi använde kycklingbröst)

1. Hacka örterna tillsammans med 2-3 tsk flingsalt. Lägg det i en skål. Riv skalet från citronen och blanda i det. Pressa i saften. Häll i olivoljan och honungen och rör om.
2. Gnid in kycklingen med blandningen ordentligt, även innanför skinnet. Låt marinera i 30-60 minuter.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingbitarna och de urkramade citronhalvorna i en form och låt steka i ugnen i cirka 25 minuter. Stick ett snitt med en vass kniv i tjockaste delen, sipprar klar köttsaft ut är kycklingen färdig.

Det här var jättegott och kycklingen passade jättebra med citronen och örterna. Den här kcklingen var lite annorlunda marinerad än vad vi brukar ha, så det var också bra.

Parmesan- & sparrispotatis

Ingredienser:
1 kg kokt färskpotatis
2-3 färska gula lökar
250 g grön sparris
2-3 msk smör
2 msk olivolja
2 dl finriven parmesanost
Spadet från den stekta kycklingen
Flingsalt och nymald svartpeppar

1. Skiva potatisen grovt. Skiva lökarna.
2. Skär sparrisen i cirka 3 centimeter tjocka skivor och dela dem på längden.
3. Hetta upp smör och olja i en stor panna och bryn potatisen i omgångar. Rör inte så mycket utan låt skivorna få en knaprig stekyta.Salta och peppra. Ställ åt sidan.
4. Bryn lök och sparris lätt. Blanda ner potatisen i pannan. Salta och peppra lite till.
5. Häll i spadet från kycklingen och låt det fräsa ihop en minut.
6. Blanda till sist i parmesanosten och strö lite på toppen vid servering.

Det här var nästan det bästa. Otroligt gott! Parmesanen smalt så där ljuvligt runt potatisen och sparrisen passade jättebra till. Det här var superenkelt och det passar med nästan vad som helst!

Tyvärr är bilden inte så bra eftersom jag alldeles glömde bort att fotografera maten förrän vi kastade oss över den.

Jordgubbssallad med brie

Ingredienser:
1 l jordgubbar, sköljda och rensade
100 g blandade salladsblad, sköljda och torkade
2-3 färska röda eller gula lökar
Flingsalt och nymald svartpeppar
Olivolja
200 g brie (egentligen skulle det vara taleggio, men vi använde brie istället)
Balsamicokräm
Några basilikablad

1. Dela jordgubbarna. Lägg salladsbladen i en skål.
2. Skiva löken tunt och blanda i den tillsammans med lite olivolja och salt och peppar.
3. Vänd i jordgubbarna och lägg upp allt på ett stort fat.
4. Skiva osten och fördela den över. Ringla på lite balsamicokräm och dekorera med basilikablad. Servera genast.

Det här var jättegott. Att blanda lök med jordgubbar lät lite konstigt men det passade verkligen bra ihop.

Rabarber- & jordgubbskompott

Ingredienser:
500 g rabarber
250 g jordgubbar
1 dl socker
1 vaniljstång
1 dl kokosflagor eller riven kokos
1 liter gräddglass av fin kvalitet

1. Skiva rabarbern och skär jordgubbarna i bitar. Lägg bitarna i en kastrull med sockret.
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Rör om och låt allt sjuda utan lock i cirka 15 minuter. Låt svalna lite.
3. Rosta kokosen i en het panna i 1-2 minuter. Fördela kompotten i glas eller små skålar och toppa med glass och rostad kokos.

Detta var jättegott, och lite syrligt. Det passade jättebra ihop med den kalla glassen och kokosen.


Sushi och chokladfondue

Dagens middag blev då alltså sushi. Det var inte länge sedan jag lärde mig äta sushi, men nu tycker jag att det är hur gott som helst! Jag måste ju lära mig eftersom båda mina bröder, varav den ena är 6 år, äter det. Jag skriver inget recept eftersom riset bara är att läsa på paketet hur man skall göra, men hoppas att ni får inspiration av bilderna. Vi testade många nya sushisorter idag som vi aldrig testat förr och de var verkligen goda.








Till efterrätt blev det chokladfondue. Chokladfondue är jättegott och jätteenkelt, man tar bara de frukter man vill ha och så gör man chokladen. För att göra chokladen använde vi:
ca 1 1/2 platta mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
(lite apelsinskal)

Smält chokladen och blanda i vispgrädden tills den får en mjuk konsistens. Blanda i apelsinskalen.
Det här receptet hittade vi på själv så det blev lite onödigt mycket för oss fem personer, så ni kan ta lite mindre av allt.







Gott!





Bärtartletter

Idag har jag bakat underbara tartletter. Nu på senast tiden har vi ätit ovanligt mycket efterrätter, men alltid kan man inte äta bara hälsosamt. Om man dessutom håller på med någon sport så är det ju ingen panik. Det här receptet var jättegott och frächt, och det var verkligen värt ett nytt försök eftersom fyllningen brände i bottnen första gången. Denna efterrätt passade just mig eftersom jag älskar lite syrliga efterrätter och jordgubbar.

Du behöver:

150 g smör
3 msk socker
3 dl vetemjöl

2 dl vispgrädde
saften och det rivna skalet av 1 citron
2 msk maizena
1 äggula
1/2 dl socker

bär

1. Rör smör och socker till skum, eller tills det blir som en mjuk deg. Tillsätt mjölet, lite åt gången. Degen får inte bli för torr.
2. Beklä smörade tartlettformar med degen. Stick hål med en gaffel i bottnen och ställ i frysen några minuter.
3. Stek i ugn i 180 grader ca 10 minuter. Låt svalna.
4. Blanda grädde, citronsaft, maizena, äggula och socker i en kastrull och låt koka några minuter. Rör om hela tiden och var försiktig med att det aldrig bränner i bottnen.
Tillsätt citronskal och låt kallna.
5. Fyll tartletterna med citronkräm och toppa med bär.





Namm...

Läger 15.6-18.6

Förlåt att jag inte har bloggat på så länge, men jag har varit på ett gymnastikläger i Kisakallio hela veckan. Det var jätteroligt och jag träffade också lite nya människor där, så man kan säga att det blev en riktigt lyckad vecka. Jag lärde mig inget, men kanske jag gör det nästa vecka då jag ska på ett miniläger. Det kallas så eftersom det inte är övernatt, vilket är lite tråkigt men kanske helt bra. Då hinner jag också kanske blogga lite mera.

Hallonmacaroons

Under de här första sommardagarna så har jag tagit det ganska lungt. Jag tränar tre gånger i veckan, så jag har tränat och träffat kompisar. Här om dagen gjorde jag och min kompis Tara hallonmacaroons. Hur har macaroons mitt i allt blivit en sådan trend? Alla ska göra dem. Nåja, vi gjorde dem såklart också och före vi gjorde dem så visste jag ärligt inte ens riktigt vad det var, bara hur de såg ut, och därför hade jag inga förväntningar om hur de skulle bli. Eller jo, kanske lite, eftersom Tara var med och såg så förväntansfull ut och sade: Nu måste de här bli bra. De måste bli jättefina. Resultatet blev ganska bra fastän vi glömde att låta dem stå en stund på plåten förrän vi satt in dem i ugnen. Det ledde till att de sprack i ugnen, men det var inte så farligt. Efter en stund i ugnen kom till sist slutresultatet. De blev verkligen fina, men enligt min smak så var de aningen för söta och mandelkakorna ville inte riktigt stelna. Antagligen tar det några gånger innan man får dem riktigt bra, så därför skall jag ännu försöka och få dem perfekta.
Här är i alla fall receptet, och det är taget härifrån:

Du behöver:

Grundrecept mandelkakor
4 4 st ekologiska äggvitor
0.5 0.5 dl strösocker
150 150 g skållad och malen sötmandel
4 4 dl florsocker

Grundrecept smörkräm
100 100 g mjukt smör
1.5 1.5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
1 1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg

Hallonmacarons
Röd hushållsfärg
2 2 msk hallonsylt

Gör så här:

1. Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.

4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.

5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.

6. Låt kakorna vila på plåten i 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjukare i mitten.

8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

9. Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

10. Vispa ner äggulan.

11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.

12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.

13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

14. Rosa - hallonmacaroons
Färga macaroonsmeten med röd hushållsfärg.

15. Smaksät krämen med 2 matskedar hallonsylt.





Müsli

Idag på morgonen lagade jag müsli. Müsli är ett jättebra morgonmål eftersom det har så mycket fibrer och man hålls länge mätt av det. Jag äter det alltid tillsammans med fil och frusna hallon eller blåbär. Det är inte alls svårt att laga müsli själv och det är mycket godare! Man skulle kanske tro att det inte är värt arbetet men det är verkligen gott. Jag kan inte mer äta müsli köpt i butiken. Det här receptet hittade jag för några månader sedan då jag letade efter olika sommar recept med min lillebror och nu gör vi det typ varje vecka eftersom det är så gott. Med tiden har vi ändrat lite på receptet, men det är bara små saker. Det här är alltså det lite ändrade receptet, det ursprungliga hittar ni här.

Müsli med honungsrostade nötter

Du behöver:

12 dl råg- eller fullkornsflingor
2 dl pekannötter
2 dl cashewnötter
2 msk honung (vi brukar ta lite mer)
1 dl russin
1 dl torkade tranbär
1 dl bananchips
1 dl linfrön

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Sätt flingorna på en plåt och rosta i ugnen i ungefär 20 minuter. Blanda om lite emellan. Ta ut och låt svalna.
3. Rosta nötterna i en stekpanna och när de har fått lite färg så sätt i honungen och rosta tills honungen har karamelliserats runt nötterna.
4. När nötterna är klara så bred ut dem på ett smörpapper och låt svalna.
5. Skär bananchipsen i mindre bitar om du tycker.
6. Hacka nötterna i mindre bitar eftersom de har klibbat ihop till en enda klump.
7. När flingorna har svalnat så är det bara att blanda i alla ingredienser och hälla upp i någon fin skål.

Voilà där har du din egen mûsli och det tar inte mer än 30 minuter.

Tips! Förvara helst müslin i mörker eftersom den håller bättre då, fast vi brukar ha den framme eftersom den går åt så snabbt.

Man kan ju såklart minska och öka på mängderna enligt smak och också ta bort eller tillägga något om man vill.
Berätta gärna vad ni tyckte om müslin och jag skulle också gärna vilja veta om ni ändrade på något.








Müslin ser inte alls så torr ut i verkligheten som den ser ut på bilden.

Tävlingar 13.6

Igår hade jag fullt upp. Dagen började klockan 8.45 då det var väckning och efter 45 minuter startade jag till järnvägsstationen. Tåget gick 9.05 och slutstationen var Åbo. Vid det skedet var hela laget samlat och det tog ungefär 10 minuter att gå till salen där vi skulle tävla. Allt var jättefint och vi tyckte att salen såg jättebra ut, tills vi kom till rätt sal. Man kan inte säga att det var riktigt det vi hade hoppats på, men det var inte så mycket vi kunde göra åt det så vi gjorde bara vårt bästa. Tidtabellen var väldigt strikt och det blev väldigt stressigt då vi skulle hinna fixa allt mellan redskapsprovningarna på fem minuter. Vi hann inte alls med allt som vi brukar göra på tävlingar, gå igenom varv med mera. Det var också en aerobictävling i samma sal så man fick inte ha någon musik på de olika redskapen och den musik som spelades var alldeles hemsk. Men trots dåliga reskap, en strikt tidtabell och musiken så blev det ändå två brons och en silver så egentligen har man ju inte så mycket att klaga över. Jag är jättenöjd med tävlingen och jag fick jättelite avdrag, om man inte räknar med ett fall.
Rondat-raken gick bra, halvvolt-volten med 360 skruv gjorde jag inte eftersom den inte gick så bra i provningen så jag gjorde istället halvvolt-rak180, och till rondat-flick-volt540 fick jag fel steg så jag måste göra jättelång rondat-flick och sedan bara köra på volten. Jag gjorde en kullerbytta efter volten som senare kändes väldigt onödigt och det harmade lite, men det var inte så mycket som kunde göras åt den det så det var helt onödigt att tänka på den saken.
På trampetten gick det mycket bra och jag fick väldigt lite avdrag. Dubbelvolten kom och stå och det gjorde också 1/2 skruven, urhon gick också väldigt bra.



Tävling på BakeCake

Idag var jag med i en tävling som Daniella har. Hon driver bloggen BakeCake och den är så otroligt inspirerande och kanske den enda matbloggen jag läste, före mina vänner Tara och Marre också lagade matbloggar. Man kan i alla fall vinna ett paket med ljuvliga muffinsformar från Kalasform, så utan tvekan var jag med! Själv har jag aldrig testat deras formar men de har alldeles ljuvliga mönster. Dessutom finns det också tryffelformar, kanelbulleformar, brödformar m.m. Min favorit är nog denna, men det finns också många andra fina.





Bilderna är tagna från Kalasgott.

TeamGym

Jag tränar då alltså TeamGym och redskapsgymnastik.
TeamGym kallas också truppgymnastik av många men egentligen är det fel. I Teamgym tävlar man då alltså i lag och vi är 14 stycken flickor i vårt lag. Man tävlar på tre redskap: voltbana/tumbling, trampett och friprogram. Friprogram är ett dansprogram där högst 12 stycken gör synkroniserat och i takt, tumbling är som en studsmatta där man gör olika volter och skruvar och trampetten är en liten trampolin som man springer till och sedan gör volter. På trampetten och voltbanan gör man i "ström" och sex personer gör på samma varv. Ström betyder att de här sex personer inte väntar på att den föregående har gjort klart utan man börjar göra sitt eget trix redan då den andra ännu håller på. Det är jättesvårt att förklara men hoppas att ni hänger med ändå.

Redskapsgymnastik är då min andra sport. Det är nästan samma sak, men där gör man på bom, matta, barr och hopp. Redskapsgymnastik började jag med då jag var ganska liten. Jag har nu hållit på med det i ungefär sju år och jag tränade det som mest fem gånger i veckan. För en tid sedan tappade jag lite intresse för det, men jag ville ändå inte skuta med gymnastiken helt så jag började med TeamGym. Alla i vårt lag har varit redskapsgymnaster och det är nog en fördel då man börjar med det, då kan man grunden och kanske lite till färdigt och det är bara att lära sig tekniken på de nya redskapen, vilket man gör ganska snabbt.

Vad tränar ni?

OM MIG

Välkommen till min nya blogg! Jag heter Andrea och jag är 14 år, snart 15. På fritiden tränar jag TeamGym som då är en typ av gymnastiik och lite redskapsgymnastik. Jag kommer att berätta senare lite mer vad det är och så. Det är också det som bloggen huvudsakligen kommer att handla om. Men läsningen kommer inte att bli långtråkig och enformig, det lovar jag, för träning innebär ju så mycket mer än gå på träningar eller att träna. Träning innebär också kost, så mat och recept blit det alltså också här, eftersom jag dessutom tycker mycket om att laga mat och att baka. Dessutom kommer det komma upp tips om hur man tränar på ett roligt sätt. För det är ju faktiskt så att man ibland tränar utan att man märker det, eftersom det är så roligt. Speciellt nu på sommaren finns det mycket sådana exempel. Träningsprogram kommer det säkert också, så det här är en blogg som är perfekt för dig som har slut på inspiration och vill ha lite tips på hur man kan träna. Eller för dig som vill ha lite goda recept.


RSS 2.0