Spjutkastning

Idag kastade vi spjut i skolgymppan. Och HERREGUD vad det är svårt! :) Men jätteroligt. Vi tog tyvärr inga bilder, kameran blev hemma.

Ha en bra fortsatt kväll :)


Delikatessen

Igår besökte jag Stockmanns nya delikatess! Den är verkligen fin och inspirerande, fast jag kände mig ganska dum när jag gick omkring där och fotade allt :P Men vad gör man inte för bloggen!















Jag vet att bilderna är uruslaoch att det inte alls ser så speciellt ut, men så blir det när man lite diskret försöker hålla kameran innanför jackan och fota samtidigt :). Hoppas att ni såg någonting i varje fall!

Gonatt <3


1500

På torsdagen så sprang vi 1500 meter på tid i skolan. Det gick ganska bra tycker jag och jag sprang på 8.07 minuter. Jag har däremot ingen aning om vad man brukar ha för tid, men själv är jag i varje fall nöjd.
Det var roligare att springa det än förra året, eftersom vi förra året sprang i våra vinterjackor, vantar och halsdukar på ett isigt Djurgården. Nu hade vi i varje fall fint väder!
Efter jumppan så stannade Marre och jag för att ta lite bilder.



Djurgården där vi sprang..







Marre och jag hoppar häck...jag måste säga att vi var väldigt skickliga!





Emellanåt misslyckades vi lite...

Ha en bra dag!

Tortelinas födisbrunch

Förra söndagen så berättade jag ju att jag var på Tortelinas födisbrunch. Maten var supergod och vi hade det jätteroligt! Recepten får ni från hennes blogg, men jag kan förhandsvisa lite vad hon bjöd på!





Bruchetta med tomat,



Caecar sallad



Turkisk yoghurt med nötter och honung, blandat med..



..aprikoskompott



Quiche



Fikon med chevre,

och sist men inte minst..





..efterrätten. Cupcakekaka!!

Godnatt!

"Pinsamt", men gott

Man kanske tror att matbloggarna alltid lagar sin mat själv och att det alltid är jätte fint och exklusivt som det ser ut på bilderna. På bilderna är maten ju maten jättefin och blablabla, men tror ni verkligen att det alltid ser ut så på deras matbord, och att de varje gång de äter något berättar vad de äter? Det tror inte jag, menn jag skall erkänna vad jag igår åt till lunch. Nämligen Ristorantes färdiga pizza! Som rubriken säger så kanske man skulle tycka att det är lite pinsamt, men jag tycker inte det! Alla äter vi ibland något färdiglagat :)
Och pizzorna de är så goda och man hittar dem i frysen i alla möjliga olika sorter! Mm..supergott!





Den här gången blev det bolognese, men mozzarella är nog ändå min favorit!

MATBULLAR

En lördag så ville min bror och jag göra en överraskning till mamma när hon kom hem. Vi tänkte att vi skulle laga lunch, men inte vilket lunch som helst utan nämligen matbullar! Det var supergott och enkelt, men det tog bara ganska lång tid!

Du behöver (ca 20 stycken):

25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 finriven morot
4 dl dinkelfullkorn (det går bra med vetemjöl)
1 uppvispat ägg

Fyllning, alternativ 1

100 g fetaost
3 msk röd pesto
1/2 dl finhackad rödlök
10 skivade svarta oliver
2 msk hackad fäsk bladpersilja

Fyllning, alternativ 2

100 g mozzarellaost, skuren i små bitar
3 msk grön pesto
100 g skivad salami (jag använde bacon)
1/2 dl hackad färsk basilika

  • Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut i ljummet vatten (37 grader). Tillsätt olivolja, salt, morot och 3 1/2 dl av mjölet.
  • Arbeta till en jämn deg som är blank och smidig. Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
  • Använd resten av mjölet till att baka ut bottnarna. Kavla degen på ett mjölat bakbord. Lägg på en av fyllningarna och rulla ihop till en rulle
  • Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg bullarna på en plåt. Pensla dem med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 8 min.







Så här såg de ut! Supergott!

POWER BREAKFAST

Detta är mitt favorit morgonmål och mellanmål, och det är perfekt om man inte riktigt orkar laga något speciellt.
Man kan laga det på två olika sätt.
Som:

smoothie

eller


bara så där.

Stressen över

Puuhh. Äntligen kan man pusta ut, det har varit så hektiskt med allt skolarbete. På måndag satt jag jättesent uppe och sov knappt alls och igår övade jag på fysikprovet. Men nu har jag nästa prov först på onsdag som tur! Kanske bloggningen kommer igång igen då jag har mindre skola.

Gonatt, ses <3

Jag döör...

Kom just hem från träningen... Och jag döör. Super träning idag men jag är så trött. Så godnatt till er!

AAhhh...maaat!

Detta blir ett kort inlägg, för jag är nämligen på Tortelinas födisbrunch!! Maten ser såå god ut och man bara dreglar över den medan vi väntar på våra två andra kompisar...
Sätter in bilder senare :)


FOTBOLLSTURNERING

På torsdagen förra veckan så hade vi fotbollsturnering i skolan! Det var helt sjukt roligt, och man sprang verkligt mycket! Nåja, vi vann en match och förlorade en annan vilket betydde att vi inte kom till final. :( Men att vinna är ju inte huvudsaken utan det är att alla är med. Pojkarna på vår klass ville först inte riktigt passa till flickorna, men efter en stund passade de faktiskt riktigt mycket till lilla duktiga mig :). Jag hade i varje fall jätteroligt och dessutom så skulle jag göra en artikel om dagen till årsboken! Många roliga intervjuer blev det, jag kan kanske sätta dem hit till bloggen senare men ännu har årsboken inte kommit ut så tills vidare är det hemligt!


Andrea's got the ball! :)




Så nära...

Visste ni förresten att jag faktiskt har spelat fotboll? :)




HK-PROJEKT

Håller på och skriver på mitt och Taras hk-projekt! Och vad har vi om då?...Jo, dieter, haha! Jag är nog inte inne på någon diet utan jag äter lite hur jag vill men det är ändå ganska intressant. Fast mamma och pappa är t.ex. inne på LCHF-dieten, alltså man lämnar bort kolhydraterna.
Hoppas att det blir bra!


Bild tagen från google

KÖTTFÄRSRULLAR

I födelsedagspresent fick jag bl.a. en kokbok: hälsokokboken. Den kommer antagligen att användas flitigt eftersom receptet ser alldeles supergoda ut och dessutom inte verkar hemskt komplicerade!
Detta lagade jag på veckoslutet från den: köttfärsrullar. Man kan äta dem både kalla och varma, som lunch eller mellanmål.



Du behöver:
400 g nötfärs
olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot (jag satte i två stycken)
1 dl majskorn
1/2 paket tackokrydda, t.ex. Santa Maria
salt och svartpeppar
smördeg (egentligen skulle det vara två filodegsark men jag använde smördeg istället och det blev alldeles suveränt)
1 msk olivolja
1 msk sesamfrön

- Sätt ugnen på 200 grader. Bryn köttfärsen i olivolja. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn löken tillsammans med köttfärsen i några minuter.

- Riv moroten fint och  blanda ner den i köttfärsröran. Tillsätt majs och tackokrydda och stek i 10 min på svag värme. Smaka av med salt oh peppar. Låt svalna.

- Lägg ut smördegen (eller filoarken) på en plåt och kavla ut smördegen så att den blir ganska så tunn. Lägg på köttfärsröran och rulla ihop till en rulle och lägg på smord plåt. Pensla rullen med olivolja och strö på sesamfrön. Grädda i ugnen i ca 15 min.

- Skär rullen i portionsbitar. Ät genast eller förvara bitarna i kylskåp som ett mellanmål eller ta med som utflyktsmat!


Supergott!

ÅRETS SVAMPSKÖRD

På vårt lande så finns det inte så värst mycket bär eller annat gott att plocka, men årets svampskörd var alldeles härlig! Älskar kantarellstuvning!!



VÄRLDENS GODASTE TÅRTA

Stavas prinsesstårta!!! Denna tårta åt vi på både min konfirmation och på min födelsedag. Jag vet att båda var för en tid sedan men jag har inte orkat lägga upp dem på bloggen. Här är i vaje fall en bild på den goda tårtan. Receptet får ni senare!


Bilden är kanske inte den bästa men sjuukt god är den, jag har bara min snälla mamma att tacka för att hon gjorde denna underbara tårta åt mig!!

Häjj

Hejssan! :) Jag vet att jag inte har bloggat på en tid, men jag har helt enkelt inte hunnit. Idag är det jag som skall laga maten hemma, så kanske det kommer ett inlägg omj det. Dessutom så har jag och Tara lagat en massa gott under sommaren så de recepten ska jag också lägga in.
Ett och annat om jumppa har jag också att berätta om :). Så vi ses kanske senare

RSS 2.0