Prinsesstårta



Detta är den bästa prinsesstårtan som finns! Jag lagade två tårtbottnar, alltså två gånger satsen för då blir kakan extra hög och fin.

TÅRTBOTTEN
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

VANILJKRÄM
3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
2 äggulor
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

FYLLNING
3 1/2 dl vispgrädde
hallonsylt

1. Gör tårtbottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Blanda de torra ingredienser och blanda i dem till en slät smet.

2. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter tills en provsticka är torr när du sticker i kakan. Låt svalna innan du stjälper upp kakan.

3
. Gör vaniljkrämen: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud krämen på svag värme samtidigt som du vispar. Den får absolut inte koka. Låt den kallna.

4. Dela tårtbottnen i två delar. Vispa grädden och blanda en tredjedel i den kalla krämen.

5. Häll på lite mjölk med hjälp av en sked på bottnarna och låt det suga in sig en stund.

6. Bred sylten på två av bottnarna. Fördela vaniljkrämen på de fyra bottnarna och placera dem ovanpå varandra  så att det blir ett laget med sylt, ett utan, ett med och ett utan.
Lägg den grädden som blev kvar högst upp på tårtan så att det blir en liten kulle.
Lägg försiktigt den utkavlade marsipanen på tårtan och vecka och tryck till det mjukt runtom.

7. Lägg en riktig ros högst upp på toppen, och garnera med siktat florsocker om du vill!


Enjoy!



Den tårtan som jag lagade igår kväll till mammas födelsedag blev alldeles super.
Lägger snart upp ett litet tips angående prinsesstårtan ;)

UPDATE! Ahh, vad är det med blogg.se?! Detta inlägg hade också hamnat längre bak i arkivet, precis som min kyckling med gröna oliver. Nåja, nu är de i varje fall på rätt ställe :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0