Kyckling med gröna oliver

UPDATE! Detta inlägg skulle egentligen publiceras på fredag, men hade i misstag hamnat längre bak i arkivet.


Gissade när jag vaknade idag? Och när jag började? Jo, jag började då 11.30 men vaknade 6.45 eftersom jag skulle baka färdigt mammas prinsesstårta och cupcakes :)
De blev alldeles super och håll ut, recepten kommer snart!

Idag åt vi på restaurang eftersom mamma hade födelsedag!
Men lilla glömska jag glömde såklart KAMERAN hemma, grrr!
Så istället för fina bilder så får ni det här goda receptet :)



Du behöver:

3 msk olivolja
2 msk smör
4 kycklingbröst
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, krossade
2 röda, gula eller gröna paprikor, urkärnade och skurna i bitar
250 g små fasta champinjoner, skivade eller delade i 4 delar
175 g tomater, skalade och halverade
1 1/2 dl torrt vitt vin
175 g urkärnade gröna oliver
4-6 msk tjock grädde
400 g torkad pasta
salt och peppar
färsk, hackad slätbladig persilja, till garnering

1. Hetta upp all olja utom 1 tsk samtsmöret i en stekpanna på medelgod värme. Lägg ikycklingbrösten och stek tills de fått gyllenbrun stekyta. Lyft upp dem ur stekpannan.

2. Lägg i lök och vitlök i stekpannan och fräs dem på medelgod värme tills de börjar mjukna. Tillsätt paprika och chaminjoner och stek i 2-3 minuter.

3. Tillsätt tomaterna och smaka av med salt och peppar. Lägg över grönsakerna i en ugnseldfast gryta och placera kycklingbrösten ovanpå.

4. Häll vin i stekpannan och koka upp på medelgodvärme. Häll vinet över kycklingen. Lägg lock på grytan och tillaga kycklinggrytan i 180 grader varm ugn i 50 minuter.

5. Lägg i oliverna i grytan och vänd ner dem. Häll över grädden, täck grytan med lock och koka i ugn i ytterligare 10-20 minuter.

6. Koka under tiden upp lättsaltat vatten i en stor kastrull på medelgod värme. Lägg i pastan och resten av oljan och koka i 8-10 minuter eller tills pastan har lagom tuggmotstånd. Låt den rinna av väl och lägg upp i en serveringskål.

7. Servera kycklingen direkt ur grytan, garnerad med hackad persilja, med pastan som tillbehör.
Man kan också fördela kycklingbröstenöver pastan och hälla över såsen.



Det här var i och för sig också fina bilder tycker jag, men maten är alltid så fint upplagd och på fina fat på restauranger.

Kommentarer
Postat av: Tara

Det här inlägget är publicerat 16.10 fast din mamma har födis 22!:D Du lekte med tidsinställningen eller va:)

2010-10-22 @ 22:29:37
URL: http://tortelina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0