Rabarber- och jordgubbskompott
Äntligen har blogg.se fått tidsinställning! Jag älskar det och det är så enkelt och praktiskt! :)

Det här receptet hittade jag från tidningen Lantliv, en tidning med superbra recept, verkligen!
Det blev i varje fall jättegott och vi lagade det flera gånger under sommaren. Nej nu blev jag sugen. Måste laga det snart igen!

Du behöver:
500 g rabarber
250 g jordgubbar
1 dl socker
1 vaniljstång
1 dl kokosflagor eller riven kokos
1 liter gräddglass av fin kvalitet
1. Skiva rabarbern och skär jordgubbarna i bitar. Lägg bitarna i en kastrull med sockret.
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Rör om och låt allt sjuda utan lock i cirka 15 minuter. Låt svalna lite.
3. Rosta kokosen i en het panna i 1-2 minuter. Fördela kompotten i glas eller små skålar och toppa med glass och rostad kokos.

Servera det t.ex. i ett vinglas och toppa med vaniljglass, rostade kokosflingor och ett citronmelissblad.

Det här receptet hittade jag från tidningen Lantliv, en tidning med superbra recept, verkligen!
Det blev i varje fall jättegott och vi lagade det flera gånger under sommaren. Nej nu blev jag sugen. Måste laga det snart igen!

Du behöver:
500 g rabarber
250 g jordgubbar
1 dl socker
1 vaniljstång
1 dl kokosflagor eller riven kokos
1 liter gräddglass av fin kvalitet
1. Skiva rabarbern och skär jordgubbarna i bitar. Lägg bitarna i en kastrull med sockret.
2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Rör om och låt allt sjuda utan lock i cirka 15 minuter. Låt svalna lite.
3. Rosta kokosen i en het panna i 1-2 minuter. Fördela kompotten i glas eller små skålar och toppa med glass och rostad kokos.

Servera det t.ex. i ett vinglas och toppa med vaniljglass, rostade kokosflingor och ett citronmelissblad.
Kommentarer
Trackback