Andreas och Taras puttriga feta bolognese




Denna ljuvliga bolognese mixade jag och Tortelina ihop under sommaren. Så underbart god! Jag åt säkert fem portioner :)

Du behöver:

1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
3 tomater
rypsolja till stekning
250 g malet kött
½-1 dl chilisås
100 g créme fraiche
vispgrädde
½paprika
4 små morötter, finrivna
provence kryddmix
basilika, färsk
salt, peppar
fetaost
pasta
1 burk passerade tomater

1. Hacka löken, vitlöksklyftor enligt smak och bryn dem tillsammans med de tärnade tomaterna.
Ställ åt sidan då löken fått en gyllenbrun färg.

2. Bryn köttet i rypsoljan. Tillsätt chilisås enligt smak.

3. Tillsätt créme fraiche och lite vispgrädde i köttet. Rör om. Sänk värmen och låt puttra för sig själv.

4. Riv morötterna, tärna paprikan och blanda med köttet.

5. Tillsätt kryddorna enligt smak och låt puttra. Tillsätt de passerade tomaterna.
och samtidigt också de tärnade tomaterna.

6. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

7. Servera med lite fetaost och basilikablad.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0