Hemlagad tortellini

Hemlagad tortellini är något som är något alldeles extra. Dessutom är det roligt att stå och veva pastadegen.
Det här receptet kommer från en tidning och det är supergott!



DEG:

2 ägg
2 tsk olja
3 dl (durum)vetemjöl
lite salt
(ca 2 tsk vatten)

FYLLNING:

1- 1½ förpackning (150 g) getmjölksost (Chavroux)
1 kruka rucola
1- 1½ tsk rivet citronskal
lite salt
lite svartpeppar

1. Rör ihop ägg och olja i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Knåda degen några minuter. Lägg i en skvätt vatten om det behövs. Häll ut degen på bordet och fortsätt att knåda med händerna i ca 10 minuter så att degen blir elastisk. Svep in den i färskfolie och ställ den i kylen ca en timme.

2. Blanda nu getost med finskuren rucola, rivet citronskal och kryddor. Hur mycket fyllning det går åt beror på raviolinkuddarnas storlek, form och på hur tjock degen är.

3. Forma en längd av degen. Skär längden i 3-4 bitar om du använder pastamaskin. Kavla ut degen till mycket tunna plattor i pastamaskinen. Degen kan också kavlas ut för hand. Dela den i så fall i två bitar.

4. Skeda ut fyllning med hjälp av två skedar. Placera fyllningen med jämna mellanrum på degplattans ena "kant". Pensla degen med lite vatten i mellanrummen och vänd över den ofyllda degen.

5. Skär degplattorna i små fyrkanter, t.ex. med degsporre. Kläm ihop kanterna på raviolikuddarna väl med händerna.
Lägg de färdiga raviolina på en mjölad bricka. Koka sedan 2-3 minuter i rikligt med saltat vatten. Kuddarna är färdiga när de stiger upp till ytan.



Kommentarer
Postat av: Jen

Härlig blogg! (:

Använder du rumstempererade ägg när du gör macaronsen? Det brukar vara det som gäller, annars får man inte vispa ihop smeten så hårt.. det är mycket som kan spela in, jag tycker du ska testa igen! (:

2010-10-17 @ 22:45:17
URL: http://littledessert.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0