Lamingtonmuffins



Dessa muffinsar fick jag lust att baka då min momi var hos oss. Konsistensen verkade jättekonstig men till slut blev muffinsarna riktigt goda!



6 1/4 dl vetemjöl
3 ½ tsk bakpulver
1 3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
125 g smör, smält
1 1/4 dl mjölk
3/4 dl visp- eller mellangrädde
3/4 dl kokos

3/4 dl visp- eller mellangrädde
50 g mörkchoklad, grovhackad
25 g smör
2½ dl florsocker

1. Förvärm ugnen till 175-200 grader.
Smörj en muffinsplåt med plats för 10 muffins.

2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en stor skål och rör ner en blandning av vaniljsocker, ägg, smör, grädde.
Fördela smeten i formarna. Baka ca 20 minuter.

3. Chokladglasyr: Blanda grädde, choklad och smör i en liten kastrull och värm under omrörningutan att det kokar, tills choklad smälter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner florsockret lite i taget.
Täck över och kyl i 5 minuter, rör om då och då tills glasyren har en bredfast konsistens.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0