Rabarbermarängpaj



Det här var en supergod paj som jag hittade på då det blev lite över av jordgubbs- och rabarberkompotten.
Mycket lyckat blev det och ganska nöjd över mig själv är jag för att jag hittade på det :)





BOTTEN:
1 dl socker
1 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
150 g smält smör

FYLLNING:
400 g rabarber
1/4 l jordgubbar
½ dl florsocker
½ dl strösocker
2 vaniljstänger
4 äggulor

MARÄNG
4 äggvitor
½ dl socker

1. Vispa ägg och socker. Blanda sedan i resten av ingredienserna till bottnet. Knåda ihop till en jämn deg och bred ut den i en pajform. Nagga med en gaffel och grädda i ugn i 175- 200 grader i 10 minuter.

2. Koka rabarber, jordgubbar och strösocker i ca 20 minuter, eller tills rabarbern blivit mjuk och det blivit mer som en kräm. Låt de 2 vaniljstängerna vara med så att krämen får god smak. Ta bort från plattan och låt svalna, plocka bort vaniljstängerna.

3. Blanda ner florsocker och äggulor då smeten har kallnat. Häll fyllningen över pajbottnet och grädda ytterligare 10 minuter.

4. Vispa äggvitorna till maräng och blanda försiktigt ner sockret. Bred ut marängen jämnt över pajen och grädda i ugn i 150 grader tills marängen fått en fin färg och inte är så kladdig inuti.

5. Stäng av ugnen, men låt pajen vara kvar där med ugnsluckan på glänt en stund efter att den är klar, så att marängen inte sjunker.


Kommentarer
Postat av: Tara

För att du har hittat på det...:D

2010-10-27 @ 14:27:37
URL: http://tortelina.blogg.se/
Postat av: Tara

Nå vi hitta ju på den tisammans:)

2010-10-27 @ 15:16:05
URL: http://tortelina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0