Bärtartletter

Idag har jag bakat underbara tartletter. Nu på senast tiden har vi ätit ovanligt mycket efterrätter, men alltid kan man inte äta bara hälsosamt. Om man dessutom håller på med någon sport så är det ju ingen panik. Det här receptet var jättegott och frächt, och det var verkligen värt ett nytt försök eftersom fyllningen brände i bottnen första gången. Denna efterrätt passade just mig eftersom jag älskar lite syrliga efterrätter och jordgubbar.

Du behöver:

150 g smör
3 msk socker
3 dl vetemjöl

2 dl vispgrädde
saften och det rivna skalet av 1 citron
2 msk maizena
1 äggula
1/2 dl socker

bär

1. Rör smör och socker till skum, eller tills det blir som en mjuk deg. Tillsätt mjölet, lite åt gången. Degen får inte bli för torr.
2. Beklä smörade tartlettformar med degen. Stick hål med en gaffel i bottnen och ställ i frysen några minuter.
3. Stek i ugn i 180 grader ca 10 minuter. Låt svalna.
4. Blanda grädde, citronsaft, maizena, äggula och socker i en kastrull och låt koka några minuter. Rör om hela tiden och var försiktig med att det aldrig bränner i bottnen.
Tillsätt citronskal och låt kallna.
5. Fyll tartletterna med citronkräm och toppa med bär.





Namm...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0